English version here!
English
Egyszerű megj.
aura gnes zerzői ldala
Köszöntés
Magamról
Bori világa
Karakterek
Vélemények
Sajtó
Könyvek
Extrák
Fan Art
KapcsolatKarakterekzereted, ha egy regényt izgalmas karakterek népesítenek be? Akkor ismerkedj meg a Vámpírok Múzsája fontosabb szereplőivel! A rövid, spoiler mentes bemutató szövegeket a regényből vett idézetek egészítik ki.


Bori
Teljes neve: Borbíró Borbála Ágnes. Boszorkány felmenővel büszkélkedő, angol-egyiptológus diplomával rendelkező vámpírológus, a magyar kormány titkosszolgálatának tagja. Szüleit autóbalesetben veszítette el, egyetlen közeli hozzátartozója bátyja, Dani. Vagány természete, csípős nyelve a legkiélezettebb helyzetben sem hagyják cserben. Specialitása a dartsban megmutatkozó tehetsége, ennek segítségével szerzi be a vámpíroktól a kutatásokhoz, illetve a bevetésekhez szükséges DNS-mintákat. Kedvenc itala a málnapálinka, szenvedélye a vámpírkutatás, és esze ágában sincs egy vámpíros szerelmi kapcsolatba bonyolódni.
„Az, hogy valaki vámpírokkal dolgozik együtt, nem sokat dob a fittness-programján: én hamar rájöttem, hogy fizikailag úgysem tudom felvenni velük a versenyt, ergo fölösleges ebbe bárminemű energiát feccölni. Maradt az agymunka és a dobótechnikám fejlesztése.” (VM 117. oldal)

Attila
Teljes neve: Sebes Attila. A magyar titkosszolgálat természetfeletti ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője, maga is meglehetősen különleges, titokzatos személyiség, aki szokatlanul közelinek tűnő baráti kapcsolatot ápol a régió leghatalmasabb varázslódinasztiájával. Az udvariasság és a tudományos igényű kutatási munka nem az erőssége, de irigylésre méltó gyakorlati érzékkel rendelkezik. Speciális tulajdonsága: ha valamin felkapja a vizet – márpedig ez elég gyakran előfordul vele –, ott ablaküveg egyben nem marad. Kedvenc itala a tej, kedvenc étele a tojás. Hobbija, úgy tűnik, mások ugráltatása és szívatása. És mintha az átlagosnál kicsit gyorsabban gyógyulnának sérülései...
„– Nem érdekel, ha másnapos. Nem érdekel, ha whiskyszagú. Nem érdekel az se, ha az ölembe hány, de szálljon be abba a rohadt kocsiba, mert sürgősen beszélnünk kell.” (VM 112. oldal)

Eric Bowman
Amerikai természettudós, zseni, aki tizenhét éves korában publikálta azt a ma már forradalminak számító cikkét a vámpírvérről, ami jelenleg is meghatározza a természetfeletti lények DNS-kutatását. Nagy tisztelője Bori vámpírkutatási projektjeinek. Szenvedélye a tudomány, a humor viszont nem az ő asztala. Életét jelentősen felforgatta az a közelmúltban történt vérfarkastámadás, melynek során két bátyja likantróppá vált.
„Bemegyek reggel a laborba, és kijövök késő este vagy hajnalban. Napfényt alig látok, néha a saját anyám is megijed tőlem, mert vámpírnak hisz. De elvégeztem azt a munkát, ami szükséges ahhoz, hogy végre felvehessük a harcot a vámpírok ellen.” (VM 68. oldal)

Evelyn Fontes
Amerikai boszorkány, Bori legközelebbi barátnője, aki hol mágiával, hol telefonos segítségnyújtással, hol pedig ruhakölcsönzéssel növeli Bori túlélési esélyeit. Élete nagy szerelme Mark Hensel – de az persze soha nem egyszerű dolog, ha egy boszorkány és egy földhözragadt nyomozó próbál együtt boldogulni az életben...
„Mázli, hogy Evelyn kábé az én méretem, és boszorkányrendezvényekre jár, ahová nem lehet csak úgy macinaciban beállítani. Egy démonológus barátnővel, azt hiszem, jól megszívtam volna. Vagy egy törpeméretűvel.” (VM 53. oldal)

Fehérholló Filip
Az IQ-vámpírok vámpírura, aki nem rest lepaktálni a vámpírok legfőbb ellenségével, a vámpírológus Borival, ha ez a szövetség némi haszonnal is kecsegteti vámpírközösségét. A Hunyadiak kora óta itt kalézoló vámpír titokzatos múltja egyike azoknak a rejtélyeknek, melynek felderítéséért Bori szinte bármire hajlandó lenne.
„– Szereti ezt az áriát? Nekem az egyik kedvencem. Desdemona utolsó imája. Az egyetlen könyörgés, amit hajlandó vagyok meghallgatni.” (VM 422. oldal)

Koppány
IQ-vámpír, tehetsége leginkább a festészetben bontakozik ki. Csakhogy a festővászonhoz az út ágyának lepedőjén át vezet...
„Soha ne tarts eredeti műalkotást bárki számára elérhető helyeken – felelte. – A múltkor lenyúltak egy Van Gogh-reprót ez első emeleti folyosó faláról, pedig elég vacak másolat volt. Persze, azért hízelgett az eltűnése.” (VM 275. oldal)

Ligeia
Létezéséről csak azok tudhatnak, akik ismerik az ember-vámpír kormánypaktum titkos záradékait, úgyhogy már így is túl sokat mondtam...
„– Sajnálom – rázta a fejét Koppány. – Ligeáról és a kis kincséről nem beszélhetek. Vámpíreskü köt, ugye, nem kell ecsetelnem, hogy ez mit jelent?” (VM 271. oldal)

Hajós Eszter
Médium, Hajós varázslódinasztia tagja, Attila felesége. Élet-halál kérdésekben általában nem téved. Családja üzemelteti az Esélyegyenlőség nevű szórakozóhelyet, melynek jellegzetessége, hogy az épületben tartózkodók mágikus tulajdonságai egyenlő arányban oszlanak meg a vendégek között, kiegyenlítvén a mágikus egyenlőtlenségeket.
„– Én látó vagyok – mondta kioktató hangnemben –, nem pedig jósnő. – Épp csak nem köpött a szó után, akkora megvetéssel ejtette ki a száján. Ha épp nem egy Chanel modellt viselt volna, hanem egy lezser farmert, biztosan nem habozott volna. – Nem használhatom a tehetségemet holmi versenyek megjósolására, különben visszavonják adottságomat az erők, melyek engem segítenek.” (VM 340. oldal)

Antonius / Géza
Bori virtuális térben kezdődött kapcsolata. Az Antonius felhasználónevet viselő Géza lenne Bori esélye egy úgy-ahogy normális viszonyra – persze nagy kérdés, hogy egy informatikus képes-e alkalmazkodni egy vámpírológus életmódjához...
„A tréning idején volt lehetőségem a napi csetelésre, így csak a kétnapos kirándulás alatt kellett megtartóztatnom magam internetes kapcsolatomtól, Antoniustól. Ez a rövid absztinencia viszont tökéletesen elegendő volt ahhoz, hogy mostanra már szinte remegjek az elvonási tünetektől.” (VM 21. oldal)Creative Commons License