English version here!
English
Egyszerű megj.
aura gnes zerzői ldala
Köszöntés
Magamról
Bori világa
Karakterek
Vélemények
Sajtó
Könyvek
Extrák
Fan Art
Kapcsolat„Magyar nyakba magyar szemfog!” – avagy: Bori világazereted a vámpíros-alakváltós történeteket, de úgy gondolod, nem minden a csillogás? Büszke vagy magyar gyökereidre, de szerinted nem mind rovásírásos, ami magyar értékeket közvetít? Szereted a hazádat, szereted viszont látni az olvasmányaidban is, de azért érzed, hogy milyen jól eléldegélnének itt a vámpírok? Szereted a vagány női főszereplőket, akik nem szuperhősök, nem szexmániás, élőholtakra bukó antiszociális lények, viszont nem is suta lúzerek? Ha igennel válaszoltál valamelyik kérdésre, jó helyen jársz. Üdvözöllek Bori világában!

A Borbíró Borbála-sorozat kötetei egy kortárs alternatív Magyarországon játszódnak. A jelenleg hatalmon lévő kormányt az Emberfeletti Összefogás névre hallgató politikai párt juttatta hatalomra egy előrehozott választásokon elért győzelemmel. Mint ahogy a párt neve is mutatja, emberek és természetfeletti lények összefogása kellett az új politikai kezdethez. A tanácsadó szerveket az úgynevezett IQ-vámpírok alkotják – vagyis a 2001-es tragikus véget ért IQ-konferencia legokosabb résztvevői, akiket egy szervezett vámpírtámadás élőholttá tett. Az ország valaha legokosabb emberei tehát vámpírokként vesznek részt a kormányzati munkában, így az ország jelentős változásokat ért meg az elmúlt évtizedben.

Bori, az ország egyetlen aktív vámpírológusa kénytelen-kelletlen a kormány szolgálatába áll, és beépül az IQ-vámpírok közé. Így egyszerre két olyan világba is betekintést nyer, melyről korábban csak homályos elképzelései voltak: közelről megtapasztalja, milyen a papíron nem is létező Természetfeletti Ügyek Osztályát vezető Sebes Attilának dolgozni, és végre valóra válik régi (rém)álma is: sikerül közelebbről megismerkednie az őt korábban fő ellenségnek tekintő IQ-vámpírokkal.

Regényeimben megtalálod a ma divatos természetfeletti lényeket – de mindannyian jellegzetesen magyarok, magyar környezetben! A vámpírok nem csillognak, nem „vegák”, viszont kormányzati tényezők, és egészen különlegesen gondolkodnak a tehetségről. A vérszívókon és likantrópokon kívül számos olyan karakterrel is találkozhatsz az egyes kötetekben, aki a magyar hiedelemvilágból került az ismertebb természetfeletti lények közé. Olvashatsz továbbá boszorkányokról, varázslókról, valamint természetfeletti lények tanulmányozásával foglalkozó tudósokról. Ha Borival tartasz nyakpróbáló kalandjain, új fényben fogod látni a történelem bizonyos részleteit, ezt garantálom.

sokat megélt vámpírok úgy ismerik a múlt titkait, ahogy senki más – egy egyiptológia diplomával rendelkező vámpírológus pedig ügyesen összerakja a kirakós darabjait, különösen, ha az élete múlhat rajta...

Ez a világ egyszerre ismerős és fantasztikus. Keveredik benne saját jelenünk és álomvilágunk – épp ezért nemcsak azoknak ajánlom, akik szeretik a vámpíros történeteket, hanem kifejezetten azoknak is, akik eddig soha nem éreztek késztetést arra, hogy vérszívókról olvassanak. A vámpír ugyanis, akár tizenkilencedik századi, akár kortárs élőholt, valójában egy szimbólum, és rólunk mesél: félelmeinkről, vágyainkról, gyengeségeinkről és erősségeinkről. A magyar vámpír reflektál a mai magyar valóságra, de az igazi történet az embereké, és mindaz, ami az embert izgatja: élet és halál kérdései, a művészet, vagyis a tehetség és ihlet örök témája, valamint a lélek problematikája. Sőt, lehetőleg ez mind egyben. Mert ebből áll az emberi élet. Én pedig a vámpírok múzsájához fordultam, hogy mindezekről mesélhessek – Nektek.

Creative Commons License